Arjan
23/11/2020
Roger
19/11/2020
Meest iconische kantoorgebouw van Deventer
Van het industrieterrein naar het centrum. Wat een verschil. Niet alleen wat betreft de omgeving, maar ook in het aantal sollicitaties dat we binnen krijgen. Sollicitaties? Ja, als software ontwikkelaar zijn wij regelmatig op zoek naar personeel. Wij opereren in een vechtmarkt. Het vinden van goed personeel is onze grootste uitdaging. Sinds we in De Leeuwenbrug zitten, krijgen we sollicitaties uit de wijde omgeving. Denk aan Nijmegen, Zwolle en Enschede. Puur omdat de reisafstand zoveel korter is. Dat heeft voor ons een hele grote rol gespeeld in de keuze voor De Leeuwenbrug.

Iconisch

Ik werk nu ongeveer drie jaar als sales & marketing manager bij MSML. Wij ontwikkelen maatwerk software, van mobiele apps tot webapplicaties. Dat ik mag werken in een van de meest iconische kantoorgebouwen van de Deventer skyline is gewoon geweldig. Iedereen kent het gebouw. En door de renovatie in 2017 is er compleet nieuw leven in geblazen. Mensen die de oude situatie nog kennen, zullen hun beeld volledig bijstellen wanneer ze nu binnen wandelen.

 

Heb ik mij vergist?

Dat het prettig werken is in het gebouw bewijzen ook onze klanten. Laatst keek ik verbaasd op toen ik een van hen in het restaurant zag zitten. Heb ik mij vergist in de tijd, dacht ik. De afspraak stond toch echt om 15.00 uur. Wat bleek, hij kwam graag eerder om nog even rustig te werken en wat te drinken. In het restaurant kun je prima werken. Ik snap dat wel. Je zit toch liever in een professionele, aantrekkelijke ruimte dan in een plaatselijk druk cafeetje?

Identiteit

In de Leeuwenbrug huren we één ruimte. Deze mochten we zelf indelen en inrichten. Met behulp van een architect creëerden we een open en lichte ruimte waarin de identiteit van MSML tot uiting komt. We hebben twaalf flexplekken en een glazen ruimte die af te sluiten is. Ook de keuken hebben we zelf uitgezocht. Inmiddels is ons kantoor een vaste stop op de tour om potentiële huurders te inspireren. Onze stijl valt blijkbaar in de smaak.

 

Samenwerking

Dat er zoveel verschillende bedrijven in De Leeuwenbrug zitten, stimuleert ook samenwerkingen. Zo zijn wij momenteel in gesprek met DC Vastgoed (de verhuurder) over het ontwikkelen van een praktische app voor alle huurders. Een app waarin je dan onder andere een vergaderruimte of lunch reserveert. Dat zijn mooie projecten, zeker als je ze samen met je ‘buren’ mag doen.

 

Creatief

Ik ben ervan overtuigd dat ik werk op een van de mooiste plekken van de stad. Mede door het uitzicht. We zitten op de negende verdieping. Ze zeggen wel eens dat naar buiten kijken vergeven tijd is, maar ik heb gelezen dat mensen die veel naar buiten kijken creatiever zijn. Ik houd me graag vast aan dat laatste. Vanuit ons kantoor hebben we een panoramisch uitzicht over Deventer, de IJssel en de Adelaarshorst. Daar speelt ‘mijn club’ en gebruiken de fans uiteraard een app die is ontwikkeld door MSML.

Reserveer vergaderzaal