Bram
19/11/2020
Onze buitenlandse collega’s zijn fan van Deventer
Sinds begin 2016 zit Littelfuse in De Leeuwenbrug. Dat we de allereerste huurder waren, wist ik eigenlijk niet eens. Eerst zaten we op de vierde verdieping. Sinds de grote renovatie in 2017 gingen we naar de tiende verdieping.

Eerste kantoor in Nederland

In De Leeuwenbrug is het eerste Nederlandse kantoor van Littelfuse gevestigd. Op deze locatie werk ik als Hoofd Juridische Zaken Europa voor deze multinational. Littelfuse is gespecialiseerd in technologieën voor elektronische circuitbeveiliging, ‘power control’ en sensoren. In totaal werken er wereldwijd zo’n 11.000 mensen voor dit Amerikaanse bedrijf dat gevestigd is in Chicago. Aangezien er behoefte was aan een Nederlands kantoor mocht ik als eerste werknemer zelf bepalen waar we gingen zitten. Ik koos voor Deventer omdat ik hier dicht in de buurt woon en ik mijn reistijd wilde beperken. Omdat ik regelmatig op pad moet, zit ik ook graag in buurt van het station. Niet alleen voor mijzelf handig, maar ook voor een collega die geen rijbewijs heeft. De Leeuwenbrug zit letterlijk naast het station en is goed bereikbaar.

 

Ontzorging

Met vier man zitten we nu op de tiende verdieping. We kijken prachtig uit over heel de stad. Vanaf deze hoogte hoeven we ons niet druk te maken om bezoekers die beneden voor ons binnen wandelen. De receptie verwelkomt ze vriendelijk en doet ons direct een belletje. Dat doen ze trouwens ook als er een pakketje voor ons binnenkomt en we er niet zijn. Het is fijn dat ze ons daarin ontzorgen. Ook de ruimschoots aanwezige parkeerplekken zijn prettig. Dat ik mijn elektrische auto er kan opladen is ook handig.  

Van Schiphol naar Deventer

Regelmatig komen er verschillende collega’s uit Europa bij elkaar om te vergaderen. Deze vergaderingen houden we sinds enkele jaren in De Leeuwenbrug. Ideaal voor onze buitenlandse collega’s. Vanaf Schiphol reizen ze rechtstreeks met de trein naar Deventer. Na de vergadering gaan we graag samen het centrum in om Deventer verder te verkennen. Café De Heks is favoriet. Het Europese hoofdkantoor van Littelfuse zit in Bremen. Ook al zo’n mooie Hanzestad. Deventer moeten ze dan natuurlijk ook gezien hebben. Ze kijken nu alweer uit naar een volgende vergadering.

Alles in de buurt

Tijdens de lunch wandel ik zo het centrum in. Stap ik even bij de kaasboer binnen wanneer de kaas thuis of op kantoor op is. Dat zijn van die fijne, praktische dingen die je mist als je op een industrieterrein zit waar je niet echt uitgenodigd wordt om een rondje te lopen. Hier in deze mooie stad heb je gewoon alles in de buurt en voel je je ook meer verbonden met de stad. 

 

Reserveer vergaderzaal